2.8.2017. 18:46
0
"Za nas nije bitno da li Srbija ili Njemačka, fokusirat ćemo se na svoju igru u napadu i odbrani"
FOTO: FIBA
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se danas u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godine koje se igra Slovačkoj.

Mladi bh. košarkaši su danas u utakmici osmine finala savladali selekciju Slovenije sa 65:59 (12:17, 18:11, 16:18, 19:13).

Stefan Adžić, koji je postigao 18 poena, izjavio je da je protivnik bio neugodan, ali da je ostvaren primarni cilj.

- Ušli smo jako u utakmicu, protivnik je bio veoma neugodan. U finišu meča ostvarili smo primarni cilj koji smo zacrtali a to jest opstanak u A diviziji a u narednom meču očekuje nas pobjednik Srbija - Njemačka. Za nas to nije bitno, fokusirat ćemo se na svoju igru u napadu i odbrani - rekao je Adžić.

Izabranici selektora Borisa Džidića u četvrtfinalu u petak odmjerit će snage s pobjednikom susreta Srbija - Njemačka koji počinje u 18 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.