6.8.2017. 14:55
0
Mlade bh. košarkašice danas protiv Belgije
Selektor ženske juniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, nakon jučerašnjeg poraza od Italije u prvom kolu Evropskog prvenstva A divizije u Mađarskoj, kazao je da je reprezentacija u prvih 20 minuta pokazala da može ravnopravno parirati favoriziranim protivnicima.

- Imali smo zaostatak od minus četiri nakon 20 minuta igre. Do 34. minute smo bilo u igri, a nakon toga uslijedio je pad koncentracije i konačan rezultat nije realan omjer snaga na terenu - istaknuo je Lojo.

Nedostajalo je, kazao je, efikasnosti u napadu u drugom poluvremenu što je na kraju i rezultiralo porazom, ali je istakao zapaženu rolu Sare Heljić koja je zabilježila double double učinak, te Ksenije Mitrić koja je vjerovatno i najmlađa učesnica turnira, sa 16 godina.

Smatra da će ova ekipa iz utakmice u utakmicu sazrijevati igrački jer niko od njih nije imao do sada ulogu lidera u reprezentaciji te je pozvao sportsku javnost da podrži ovu mladu ekipu, a oni će to sigurno vratiti svojom borbenošću i zalaganjem na terenu.

- Rutina i iskustvo stiču se minutama na kvalitetnim utakmicama što ove djevojke do sada nisu imale. Grupa nam se zasigurno najjača na prvenstvu - zaključio je.

Žensku juniorsku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine danas očekuje meč protiv Belgije, koja je u pripremnim utakmicama ostvarila svih sedam pobjeda. Utakmica drugog kola bit će odigrana u 15.45 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

BelgijaBiH
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.