14.9.2017. 14:52
1
Bosna Royal dočekuje njemački Riesen Ludwigsburg
KK Bosna Royal će prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za košarkašku Ligu šampiona odigrati u utorak, 19.septembra protiv MHP Riesen Ludwisburg iz Njemačke, prenosi agencija Patria.

Utakmica će se igrati u dvorani Mirza Delibašić, Skenderija sa početkom u 18.30.

Tim Bosna Royal na čelu sa trenenrom Aleksandrom Damjanovićem čine iskusni igrači Goran Ikonić, Cory Bradford, te Maksim Šturanović koji su igrali za brojne evropske i svjetske košarkaške klubove.

Pored njih sastav Studenata čini plejada mladih igrača: Haris Ćurevac, Devon Walker, Aldin Đelmo, Aleksandar Radukić, Milija Miković, Atif Durak, Adi Alikadić, Miroslav Pašajlić, Draško Knežević i Edin Rešidović.

- Nakon osam godina KK „Bosna Royal“ ponovo igra evropske utakmice. Ovo je značajan iskorak za nas i očekujemo energičnu borbu naših momaka. Svakodnevno intenzivno treniramo i vršimo pripreme kako bi igrači što bolje dočekali predstojeće utakmice - izjavio je trener KK Bosna Royal Aleksandar Damjanović.

MHP Riesen Ludwigsburg već 15 godina igra u najvišem takmičenju Bundeslige gdje su u prošloj sezoni završili na osmom mjestu. Ovaj plasman im je omogućio kvalifikacije za Play-off. 

(Patria / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.