26.9.2017. 10:40
2
Nurkić: Smršao sam 16 kilograma, bit ću znatno pokretljiviji i brži
Bh. košarkaš Jusuf Nurkić održao je press konferenciju na kojoj je govorio o svojim očekivanjima od naredne sezone, kao i njegovom toku priprema nakon oporavka od povrede desne noge koju je zadobio početkom aprila 2017. godine.

Ono što je prisutne novinare najviše iznenadilo kada je o Nurkiću riječ jeste njegov izgled, odnosno činjenica da se pojavio znatno mršaviji u odnosu na ranije, piše “Sport1“.

Nurkić je istakao da je tokom pauze smršao oko 16 kila i da će se to pozitivnije odraziti na njegovu igru:

“Smršao sam 16 kila, ne znam kako će se to odraziti na igru ili šta vi očekujete od mene, ali znam šta ja očekujem od sebe. Ja sam isti igrač, samo ću igrati više minuta nego ranije i biti brži i pokretljiviji“, istakao je Nurkić koji je dodao da nikome ne mora ništa dokazivati.

“Ne moram ništa dokazivati, jer znam ko sam kada dobijem šansu da igram. Trener ovog tima dao mi je šansu da igram i pokažem ko sam. Kada sam došao prošle sezone osjećao sam se kao ‘rookie’, ali dali su mi šansu da igram. Očekivao sam da budem tu, ali nisam očekivao da igram sa takvim zvijezdama poput CJ-a i Damiana. Lako je igrati sa njima i drago mi je da sam odabrao pravi tim“, istakao je Nurkić.

Cjelokupnu press konferenciju možete pogledati u videoprilogu.




(Admir Oručević)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.