6.10.2017. 15:55
2
Izetbegović primio Raziju Mujanović: Riješiti status zaslužnih sportista
Član PBiH Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu proslavljenu bivšu košarkašicu Raziju Mujanović te joj čestitao učazak u FIBA-inu „Kuću slavnih“, istakavši da je to veliko priznanje za Raziju Mujanović lično, ali i za bh. sport i državu Bosnu i Hercegovinu u cjelini.

Razija Mujanović je jedna od 13 košarkašica iz cijelog svijeta kojoj je FIBA prijemom u „Kuću slavnih“ odala priznanje za doprinos košarkaškom sportu. Osim nje, u „Kuću slavnih“ je primljen i naš najbolji košarkaš Mirza Delibašić.

Tokom srdačnog razgovora Razija Mujanović i član PBiH Izetbegović su se podsjetili na uspjehe koje je ona ostvarila u svojoj bogatoj karijeri. Mujanović je istakla je da je uvijek s ponosom predstavljala svoju državu Bosnu i Hercegovinu.

Razgovarano je i situaciji u bh. sportu i statusu sportista, naročito nakon okončanja njihovih karijera. Konstatovano je da je potrebno, odgovarajućim propisima i na kvalitetan način, riješiti status zaslužnih sportista, osvajača medalja na olimpijskim igrama i svjetskim i evropskim prvenstvima.


(Patria)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.