10.10.2017. 20:15
0
Košarkaši Bosne Royal poraženi od Vršca
Košarkaši sarajevske Bosne Royal večeras su u prvom kolu regionalne ABA 2 lige u Skenderiji poraženi od Vršca rezultatom 77:84.

Gosti su bolje otvorili utakmicu te su nakon samo nekoliko minuta napravili razliku 8:0. Igrači sarajevskog tima nakon toga su uspjeli poentirati, ali su se mučili i u odbrani i napadu, tako da su prvu četvrtinu završili sa šest poena zaostatka (18:24).

U drugoj čertvrtini 'studenti' su bolje zaigrali, te dva minuta prije kraja poluvremena sarajevska ekipa je došla u vodstvo prvi put, ali su se igrači Vršca brzo konsolidovali i vratili prednost, tako da je prvio dio susreta završen u korist gostiju 42:39.

Nakon odmora, Bosna je na početku treće četvrtine igrala dobro i uspjela držati rezultatski priključak. Međutim, gosti su ipak pred kraj te etape meča uspjeli stvoriti solidnu rezultatsku prednost (56:69).

U zadnjoj četvrtini 'studenti' igraju fantastično i prave seriju od 9-0. Ekipa Vršca pune četiri minute nije uspjela poentirati, ali su pred kraj meča iskoristili umor domaćina i slavili pobjedu.

Najefikasniji u Bosni bili su Draško Knežević sa 23 poena  i Devon Walker sa 18, dok je to to kod gostiju bio Dušan Kutlešić sa 20 koševa.

(FENA/Amila Alijagić)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.