4.11.2017. 21:35
0
Košarkaši Slobode u Mejdanu nanijeli prvi poraz Širokom
Košarkaši Slobode nastavili su seriju pobjeda u prvenstvu BiH.

U derbiju četvrtog kola večeras su pobijedili ekipu Širokog rezultatom 94:73 (28:18, 18:14, 25:22, 23:19), nanijevši Širokobriježanima prvi poraz u dosadašnjem toku šampionata.

Tuzlaci su od početka kontrolirali događaje na parketu, a pri kraju prve četvrtine imali su vodstvo od 24:12.

Marko Rikalo s 18 i Almir Hasandić sa 12 poena bili su najzaslužniji što se na odmor otišlo s prednošću domaće ekipe od 46:32.

Pobjednik derbija naslućivao se već sredinom treće četvrtine kada je Rikalo pogodio za do tada najveću prednost Slobode – 58:39.

Gosti su s vremena na vrijeme uspijevali smanjivati prednost domaćih, ali ne i ugroziti pobjedu razigranih pulena trenera Velimira Gašića, koji su najveću prednost dosegli u 27. minuti (65:45).

Širokobriježani su sredinom posljednje četvrtine pogotkom Darija Drežnjaka došli do 74:61, ali ubrzo su „crveno-crni“ pogotkom Hasandića vratili prednost na +20 što je bio kraj nada gostiju da mogu utakmicu dovesti u neizvjesnu završnicu. 

U domaćem timu najviše poena postigli su Marko Rikalo 31 i Almir Hasandić 25, dok je 12 poena ubacio Ljubomir Čampara. 

U ekipi Širokog Dario Drežnjak ubacio je 23, a Josip Naletilić 18 poena.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.