23.12.2017. 9:12
0
Emotivno pomirenje dvije NBA legende nakon 25 godina: Magic Johnson i Isiah Thomas u suzama
Možda i dva najbolja plejmejkera u historiji NBA lige, Magic Johnson i Isiah Thomas, nisu bili u dobrim odnosima 25 godina, iako su prije toga bili veliki prijatelji.

Piše: Haris Ahbabović

Isiah Thomas je navodno prokomentarisao to što je Magic Johnson zaražen virusom HIV-a, pa je navodno širio glasine da je Magic homoseksualac.

 Mediji u SAD-u kažu da je Magic, kao i nekoliko drugih NBA košarkaša među kojima su Larry Bird i Michael Jordan, odlučio da ne bude dio Dream Teama 1992. godine ukoliko u istom bude igrao upravo Isiah Thomas.
 
Ipak, 25 godina kasnije, Zeke i Magic su sjeli pred kamere, zatražili oprosta jedan od drugog, a onda zaplakali kao djeca.

 "Ovo je veliki dan. Moja supruga, majka, otac... svi su mi rekli da bi trebalo da sjednem sa tobom. I rekao sam - 'hajde da uradim to'. Sjedim sada ispred tebe i oživljavam divne uspomene zabave, vrhunske košarke, napornog rada, snova o velikim stvarima. Ti si moj brat, tako da te molim da mi oprostiš, ako sam te povrijedilo to što nismo mogli da budemo zajedno svih ovih godina. Bog je milostiv i ponovo nas je spojio", rekao je Magic, dok su se niz obraze Isiaha Thomasa slijevale suze. 

Nakon toga je zaplakao i Magic, a onda su se dvojica nekada velikih košarkaša zagrlila.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.