30.1.2018. 17:15
1
Euroliga kažnjava Zvezdu zbog transparenta posvećenog Alenu Omiću
Poruka dijela navijača Crvene zvezde Alenu Omiću tokom utakmice sa Olympiakosom bitće predmet rasprave Disciplinske komisije Eurolige.

“Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija!”, stajalo je na transparentu raširenom na tribini, a na taj način je grupa pristalica beogradskog kluba iskazala protest zbog dolaska slovenačkog centra u tabor prvaka Srbije i regiona.

“Natpis dijela navijača Crvene zvezde i poruka na njemu nisu nešto što treba da predstavlja košarku kao sport, evropsku košarkašku porodicu i Euroligu kao organizaciju. Uvijek ćemo biti primjer integracije na terenu i van njega, gdje su različite kulture, rase i religije uvijek dijelile zajedničku strast. Poruka navijača Zvezde je uvredljiva i neprihvatljiva, ona se protivi svim našim principima. Zbog toga je pokrenut disciplinski postupak protiv Crvene zvezde”, saopšteno je iz Eurolige.

U beogradskom klubu izvjesno će biti suočeni sa kaznom, najvjerovatnije finansijskom.

Crvena zvezda je inače u pomenutoj utakmici pobijedila Olympiakos, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.