28.3.2018. 12:16
0
Latifagić: Ne smijemo dozvoliti luksuz gubitka bodova
U susretu 4. kola Lige za opstanak košarkaši tuzlanske OKK Slobode večeras igraju u Hadžićima protiv Bošnjaka.

Iako domaćina mnogi vide kao sigurnog putnika u niži rang natjecanja, u taboru Tuzlaka ovoj utakmici prilaze s maksimalnom opreznošću.

- Opekli smo se s njima u prvom dijelu prvenstva. Poraženi smo (90:83) u trenucima kada smo još vjerovali da možemo u Ligu za prvaka. Na toj utakmici nisam igrao zbog povrede, pristup igri bio je loš, ali ovoga puta sve mora biti drugačije - kaže za Fenu majstor za "trice“ Enes Latifagić.

Dodaje da je trener Ivan Velić nametnuo igračima punu ozbiljnost i odgovornost, posložio je stvari u ekipi na bolji način nego do sada, rezultati se vide, mada se čeka prva gostujuća pobjeda.

Latifagić vjeruje da će trijumfom u Hadžićima riješiti neke bitne stvari, napomenuvši da ekipa na put kreće oko 13 sati.

- Ne krijemo da idemo na pobjedu, svjesni koliko će nam ona značiti. Bošnjaka bismo definitivno "otpisali“, učvrstili bi svoju drugu poziciju, nastavak prvenstva za nas bio bi mirniji. Dobro smo trenirali između dva kola, svi su igrači zdravi i spremni za susret i nadam se povratku u vedrom raspoloženju – zaključio je Latifagić.

Utakmica Bošnjak - OKK Sloboda igra se večeras u 17 sati.  

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.