2.4.2018. 16:35
0
Džanan Musa proglašen najboljim mladim igračem Eurocupa
Džanan Musa, košarkaš “Cedevite” i reprezentacije Bosne i Hercegovine dobio je prestižno priznanje Eurocupa, drugog po važnosti košarkaškog takmičenja u Evropi.

Njemu je dodijeljena nagrada Rising Star Trophy, koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču takmičenja do 22 godine.

Musa je u Eurocupu ove sezone bilježio 10.5 poena i 3.2 skoka po utakmici, a bio je jedan od ključnih košarkaša Cedevite u ovom takmičenju.

Prije Muse, ovu nagradu su osvajali igrači poput Kristapsa Porzingisa, Jonasa Valančiunasa, Victora Clavera, Milana Mačvana, Bojana Dubljevića, ali ono što Musu razlikuje od njih je to da je sa 18 godina postao najmlađi dobitnik ove nagrade ikada.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.