23.4.2018. 21:00
1
Sarajlija Penava izlazi na ovogodišnji draft NBA lige
Ajdin Penava, momak koji se bez mnogo pompe prije tri godine otisnuo u Sjedinjene Američke Države, završio je ovu sezonu kao najbolji bloker čuvene univerzitetske NCAA lige.

Dvadesetjednogodišnji Sarajlija napravio je taj podvig u konkurenciji nekoliko hiljada igrača, među kojima se sigurno kriju i budući asovi profesionalne NBA lige, najjače u svijetu!

Nakon sezone za pamćenje u dresu Maršala, Penava je odlučio da se prijavi na ovogodišnji NBA draft, što su potvrdili njegovi roditelji pismom koje su uputili treneru Maršala Danu D'Antoniju.

- Želimo da zahvalimo za sve što ste uradili za Ajdina tokom protekle tri godine te zbog ukazane prilike da igra i studira na Univerzitetu Maršal. Cijenimo sve što ste uradili za njega i iskustvo će mu biti veoma korisno. Njegov san je da kreira NBA karijeru i nastavit ćemo s tim - poručili su Amela i Semir, roditelji Penave, te su dodali:

- Nadamo se da ćete pratiti Ajdina i tokom njegovih izazova u NBA. U dogovoru s nama, potpisao je ugovor s agentom Radetom Filipovićem i pristupit će NBA draftu ove godine – napisali su Penavini roditelji.

Inače, poznati agent Rade Filipović sarađuje s nekoliko vrhunskih košarkaša, među kojima su i JoshAdams, košarkaš koji se povezuje s igranjem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te sjajni Slovenac Goran Dragič, prenosi AvazSport.

(Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.