28.5.2018. 8:58
0
Cedevita izjednačila u finalu hrvatskog prvenstva
Košarkaši Cedevite pobijedili su Cibonu 82:73 (27-19, 23-20, 17-20, 15-14) u drugoj utakmici finalne serije hrvatskog prvenstva te su izjednačili na 1:1 u seriji koja se igra na tri pobjede.
Najbolji strijelac Cedevite bio je Will Cherry sa 20 koševa, ali je morao napustiti igru zbog ozljede u 33. minuti.

Bh. reprezentativac i povratnik u Cedevitinu momčad Andrija Stipanović ubacio je 15 koševa uz devet skokova, dok je drugi bh. košarkaš Džanan Musa za 16 minuta na parketu upisao 2 poena, 3 skoka i 2 asistencije, prije nego je morao izaći iz igre zbog pet osobnih.

Kod Cibone su najbolji strijelci bili Luka Žorić i Dominic Gilbert sa po 13 koševa, Domagoj Bošnjak je ubacio 12.

Treća utakmica finalne serije na rasporedu je u četvrtak, 31. svibnja, s početkom u 20 sati, a domaćin u Domu sportova bit će Cedevita.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.