27.6.2018. 16:56
0
Vujošević: Gordić nije došao jer nisu počeli radovi na njegovoj kući!
Više od jedan sat trajala je konferencija za novinare selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića, uoči kvalifikacione utakmice BiH - Francuska koja se u petak igra u Mejdanu. Selektor je najviše govorio o brojnim otkazima igrača koje je pozvao u reprezetaciju.
- Na pres-konferencije obično ne dolazim s papirima, ali ovoga puta došao sam sa spiskom igrača koji iz raznih razloga neće nastupiti, da nekoga slučajno ne bih zaboravio – rekao je Vujošević na početku obraćanja novinarima, prenosi Avaz.

Napravljen predugovor

Na tom spisku su Nemanja Gordić, Andrija Stipanović, Džanan Musa, Nedim Buza, Emir Sulejmanović, Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Ajdin Penava i Džoš Adams (Josh). Selektor se najviše zadržao na izostanku Gordića i Muse.

Podsjetio je da se Gordić uvijek javljao u reprezentaciju, igrao je i s povredom, ali ovoga puta je izostao iz sasvim ličnog razloga.
 
- Kuća njegovih roditelja je srušena u toku rata i imao je obećanje da će se obnoviti iz fondova za te namjene, te da će Savez napraviti urgenciju. Napravljen je i predugovor, trebalo je početi s radovima, ali nije riješeno.

Priznao je da to nije fer prema ekipi i meni, ali da je odlučio izostati. Ja imam velikih problema sa zdravljem, trebao sam na transplantaciju, ali sam dao prednost ovoj utakmici. Smatram da je igranje za reprezentaciju velika čast - rekao je Vujošević.

Za Musu je rekao da je naslućivao problem, jer je znao da će na NBA draftu proći u prvom krugu. U novom klubu Bruklin netsima odlučili su da Džanan ne igra za reprezentaciju, jer je imao napornu sezonu, a njima treba zdrav i snažan igrač. Pored toga, Musa još nije potpisao ugovor.

- Potpuno ga razumijem i znam da je želio doći. Potpuno mu vjerujem - naglasio je selektor.

Objasnio je situaciju i s povrijeđenim igračima, kazavši da je uvjeren da su razlozi opravdani, dok je Penava odlučio otići u NBA kamp te pokušati još izboriti angažman. 

Ništa nije riješeno 

Što se francuske reprezentacije tiče, Vujošević kaže da „svakom pametnom čovjeku je jasno kakve su nam šanse nakon ovoliko otkaza“.

- Francuska ima 63 miliona stanovnika, budžet reprezentacije je 36 miliona eura, imaju 681.000 registriranih igrača po čemu su prvi u Evropi. Mi kad skupimo za reprezentaciju 10.000 maraka govorimo o velikom uspjehu. U Savezu ništa nije riješeno, kao ni u državi. Sve što navodim nije albi za eventualni neuspjeh, ali treba da se zna - smatra selektor.
 
Ipak, kazao je da se na pripremama reprezentacije u Tuzli radilo maksimalno odgovorno.

- S povećanom energijom smo se pripremali za utakmicu. Sport je interesantan zato što postoje čuda i što se realno dešavaju, a u čuda vjerujem - naglasio je Vujošević, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.