2.7.2018. 20:40
0
Pandža: Josip Naletilić je moja želja i blizu smo dogovora
Novi trener košarkaša OKK Sloboda Josip Pandža pripreme za novu sezonu najavio je za drugu polovinu augusta.
No, u Tuzlu će doći desetak dana prije kako bi pratio treninge mlađih kategorija kluba, s obzirom na to da najtalentiranije među njima želi priključiti pripremama prve ekipe.

- Već sam pratio rad mladih igrača kluba, ali mi treba još petnaestak dana da se uvjerim u to koga od njih vrijedi uključiti u rad seniora. Nakon toga, s radom ćemo početi 20. augusta – izjavio je Pandža za Fenu.

Potvrdio je informaciju o pregovorima s iskusnim igračima Josipom Naletilićem i Zlatkom Jovanovićem, koji bi trebali popuniti poziciju playmakera, trenutno najdeficitarniju u ekipi.

- U pregovorima smo s većim brojem igrača, ali još ništa nismo definirali ni potpisali. S Naletilićem smo blizu okončanja pregovora. On jeste moja želja i nadam se da ćemo uskoro sve završiti. Isto je i sa Zlatkom Jovanovićem. Kažem, obojica su vrlo blizu OKK Sloboda – naglasio je trener Tuzlaka.

Treba obaviti i razgovore sa igračima kojima je istekao ugovor, a klub je zainteresiran da ostanu u ekipi.

- Ono što je sigurno jeste da ostaju Hasandić, Čerkezović i Jakupović, te mladi Omerović, Dedajić i još neki. Ostalo ćemo popunjavati prema potrebama – zaključio je Pandža.

Tuzlanski klub s velikim ambicijama očekuje novu sezonu. U prošloj su startali dobro, ali su povrede pojedinih igrača i smjena trenera dovele do rezultatske krize i borbe za opstanak. 

Pandžin zadatak je vratiti OKK Slobodu u vrh bh. košarke, a u dogledno vrijeme osigurati nastup u ABA 2 ligi.

(NAP/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.