26.7.2018. 12:55
0
Duško Vujošević mora na transplantaciju bubrega, izrazio želju da Savez preuzme rukovođenje ekipom
Duško Vujošević, selektor košarkaške reprezentacije BiH, 30. jula odlazi na ljekarska ispitivanja uoči planirane transplantacije bubrega. Vujošević je zbog ovoga objavio saopćenje u kojem poziva rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH da preuzme vođenje selekcije za vrijeme njegovog odsustva.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Obavještavam javnost da sam jučer dobio informaciju o tome da će proces transplantacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu 30. jula ove godine.

Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi hoće li do transplantacije doći.

Taj zahvat čekam dugo i budući da sam svjestan rizika čitave stvari, želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svjestan neizvjesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine postoperativnog toka, ljudima koji vode KSBiH dajem prijedlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljnjoj strategiji i, u skladu s njom, kadrovskim rješenjima, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.