22.10.2018. 9:18
0
Zbog tuče na parketu kažnjeni Ingram, Rondo i Paul
NBA liga s ukupno 9 utakmica suspenzije kaznila je tri košarkaša LA Lakersa i Houston Rocketsa koji su sudjelovali u obračunu na parketu u utakmici igranoj u subotu.

Najgore je prošao košarkaš Lakersa Brandon Ingram koji je dobio četiri utakmice suspenzije bez plate, a kojeg je vodstvo lige proglasilo glavnim krivcem za incident. Njegov suigrač Rajon Rondo dobio je tri utakmice, a košarkaš Houston Rocketsa Chris Paul dvije utakmice suspenzije.

Sve je počelo grubim faulom Brandona Ingrama na Jamesu Hardenu u četvrtoj četvrtini utakmice, nakon čega su se sukobili Rondo i Paul.

Paul je optužio Rondoa da ga je pljunuo, gurnu mu je prst u lice, a Rondo je uzvratio udarcem. Nakon toga "poletjele" su šake, no situacija se brzo smirila, a utakmica je završila pobjedom Rocketsa.


(Fena/Admir Oručević)

NBATuca
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.