13.11.2018. 15:06
0
"Nismo se uspjeli dogovoriti sa Jasminom Repešom. Mislim da je Vedran Bosnić dobar izbor"
Novi selektor bh. košarkaša je morala biti osoba s vizijom, a uvjeren sam da je ta osoba Vedran Bosnić - kazao je direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniša Kovačević na današnjoj konferenciji za medije.

Bivši selektor reprezentacije Švedske i trener ekipe Sordatelje Kings Vedran Bosnić ušao je u uži krug kandidata za selektorsku poziciju zajedno s nekadašnjim članom stručnog štaba selekcije BiH i trenerom Bosne Royal Denisom Bajramovićem, a komisija u sastavu Tihomir Mustapić, Mirza Teletović, Dalibor Miloš i Siniša Kovačević odlučila je šansu dati Bosniću, koji se u Švedskoj posebno istaknuo u radu na afirmaciji mladih košarkaša.

- S Jasminom Repešom se nismo uspjeli dogovoriti zbog njegovih obaveza od ranije. Imali smo sužen broj kandidata, ali selektor je morala biti osoba s vizijom, spremna da radi s mladim košarkašima. Mislim da je Bosnić dobar izbor. Njegovi prethodni rezultati su nam olakšali donošenje odluke i smatramo da je on dugoročno rješenje, da izabere mlade igrače s kojima će pokušati izboriti nastup na idućem evropskom prvenstvu – kazao je Kovačević.  

Direktor reprezentacije BiH naglašava da je obavio razgovore s Bosnićem s kojim se čuje na dnevnoj bazi.

- Razgovarali smo s njim kao i s drugim kandidatima i uvjerili se u njegovu viziju reprezentacije BiH. U narednom periodu ćemo dati priliku mladim igračima, da bi vidjeli s čime rapolažemo. Vjerujem da će selektor pozvati još neke igrače da bi se uvjerio u njihov kvalitet. Spisak igrača će biti objavljen sutra ili prekosutra – kazao je Kovačević.

Dodao je da je obavljen i razgovor s Džananom Musom, koji će u budućnosti biti na raspolaganju selektoru, kao i Ajdin Penava, naravno ukoliko Bosnić odluči da mu je potreban igrač njegovih kvaliteta.

Novi generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan ističe da je prihvatio nezahvalnu funkciju u periodu turbulencija i loše finansijske situacije u Savezu.

- Složena situacija je dovela Savez u nezavidnu situaciju, ali Mirza Teletović i ljudi oko njega su počeli rješavati probleme, a mene su doveli da im pomognem u tome. Očekuje nas puno posla, a prvo smo morali obezbijediti nastupe ženske košarkaške reprezentacije u naredna dva meča kvalifikacija, te imenovati novog selektora muške reprezentacije – kazao je Čolan.

Ističe da Savez već radi na pronalasku sponzora koji bi riješili dobar dio problema finansiranja svih selekcija BiH, te da će biti potrebno dosta entuzijazma i komunikacije s krovnim bh. institucijama koje trebaju pružiti finansijsku podršku košarci u BiH, a koja je u proteklim godinama izostala.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.