20.11.2018. 22:01
0
Sportski komentator na sudu jer je košarkaša nazvao majmunom
Sportski komentator Takis Cukalas naći se na sudu jer je košarkaša Panathinaikosa Thanasisa Antetokounmpa tokom prenosa nazvao majmunom.

Cukalas je prenosio najveći grčki derbi između Olympiakosa i Panathinaikosa i zbog uvredljivih komentara prijeti mu zatvorska kazna do tri godine.

“Imaju majmuna. Onaj lik Antetokounmpo je majmun, kažem vam. Šta radi taj klovn? Srami li se sebe? Sramoti svog brata”, rekao je Cukalas tokom prenosa utakmice Olympiakos– Panathinaikos 9. novembra.

Ovim povodom oglasio se i brat Thanasisa Antetokounmpa Janis, inače košarkaš Millwaukeeja.

“Nisam spavao posljednjih dana zbog ovog rasističkog incidenta. Ako se ovo dešava Tanasisu, koji sa ponosom predstavlja grčku reprezentaciju i Panatinaikos, ne mogu da zamislim šta se dešava drugim obojenim ljudima u Grčkoj”, kazao je Janis Antetokounmpo.

Cukalas se kasnije pravdao riječima da njegovi komentari nisu rasistički, već je na taj način govorio zbog ponašanja košarkaša na terenu, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.