10.12.2018. 8:17
0
Drama u Tuzli: Sokolović pogodio za pobjedu Zrinjskog u Mejdanu
U okviru 8. kola prvenstva BiH za košarkaše, večeras je u tuzlanskom Mejdanu ekipa OKK Slobode poražena od Zrinjskog rezultatom 79:81 (16:19, 19:21, 24:19, 20:22).

Tuzlaci su vrlo dobro otvorili utakmicu, poveli su 11:2, ali nakon što su košarkaši Zrinjskog podesili nišanske sprave, za nekoliko minuta su preokrenuli rezultat u svoju korist (16:19).

Domaći tim slabije je odigrao drugu četvrtinu, a gosti vrlo dobro, te su na poluvrijeme otišli s prednošću od pet poena. poena.

Igrači Josipa Pandže vratili su se u igru na kraju treće četvrtine, da bi sredinom posljednje izjednačili na 59:59. Nakon toga ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a u dramatičnom finišu više živaca i snage imali su igrači koji su na kraju slavili s minimalnom prednošću, ali za dva velika boda.

Ključne poene dvadeset sekundi prije kraja postigao je Aleksandar Sokolović.

U ekipi OKK Slobode Milivoje Božović ubacio je 24, Zlatko Jovanović 13, a Josip Naletilić 12 poena.

Najviše poena za Mostrce ubacili su Aleksandar Todorović 20, Sven Smajlagić 18, a Aleksandar Sokolović 14.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.