16.12.2018. 11:42
0
Prašović testira kadeta sa područja Regionalnog Košarkaškog saveza Zenica
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine organizirao je danas u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici prvo, od ukupno planiranih pet regionalnih okupljanja za igrače 2003. i 2004. godišta.
Selektor Admir Prašović pokušava i na ovaj način pronaći nove reprezentativce za bh. kadetsku selekciju, koja se plasirala na Evropsko prvenstvo A divizije te će naredne godine igrati među 16 najboljih evropskih selekcija U-16.

Prašović danas testira 16 igrača 2003. te 15 igrača 2004. godišta iz klubova Regionalnog Košarkaškog saveza Zenica.

-Radimo primarnu selekciju, pravimo kartone i bavimo se uvidom u stanje ove generacije- šta je za reprezentativni dres BiH.

Ovi dječaci igraju regionalne lige i vodeći su igrači u svojim klubovima- kaže Prašović, koji napominje kako na državnom nivou nema zajedničke lige za ovaj uzrast, ali se nada da će kroz Ligu mladih BiH to promijeniti.

-Ligu mladih će igrati FIBA-ina godišta, dječaci rođeni 2003. godine i mlađi. Upravo ovi što ih sada i testiramo. Nadamo se da ćemo, uz ova testiranja, znati koje ćemo dječake pratiti na tom nivou- da se što bolje spremimo za EP- ističe Prašović.

Naredno okupljanje planirano je već za idući vikend, 22. decembra u Tuzli; zatim slijedi 5. januara okupljanje u Sarajevu, 6. januara za igrače iz Mostara, Konjica i Jablanice, a nakon završetka regionalnih liga KS Herceg-Bosne i KS Republike Srpske planirana su i okupljanja za dječake sa tog područja.

-Tako da bismo, neku jasniju sliku za širi spisak potencijalnih reprezentativaca, trebali imati početkom marta- najavljuje Prašović.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.