2.1.2019. 9:22
2
"Za dijete sa sela, iz Svojata iz Bosne i Hercegovine, nije loše... ali može i bolje"
Twitter
Portland je nakon produžetaka pobijedio sinoć Sacramento sa 113:108, a sjajnu partiju odigrao je Jusuf Nurkić.

Piše: Haris Ahbabović

Nurk je u utakmici karijere u NBA ligi upisao 24 poena, čak 23 skoka, a tome je dodao sedam asistencija, te po pet ukradenih lopti i blokada.

Lillard je ubacio 25 koševa. Buddy Hield je bio najbolji kod Sacramenta sa 27 poena.

Nurkić je tako ostvario najbolji 5x5 učinak u NBA ligi (najmanje 5 poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada).

Jusuf je postao prvi čovjek u NBA ligi koji je u jednoj utakmici imao više od 20 poena, više od 20 skokova, te pet ili više asistencija, blokada i ukradenih lopti.

To se u historiji, otkad se broje parametri, dogodilo samo 20 puta do sada, a taj podvig ostvarilo je prije Nurkića 13 igrača. 

Inače, najbolju 5x5 utakmicu do sada napravio je Julius Earving koji je 1976. ostvario 31 poen, 19 skokova te po 5 asistencija, ukradenih lopti i blokada, a Jusuf Nurkić je prvi koji je 5x5 ostvario sa 20 i više poena i skokova.

Nurkić se nakon spektakularne partije oglasio na Twitteru:

"Za dijete sa sela, iz Svojata iz Bosne i Hercegovine, nije loše... ali može i bolje", napisao je Nurkić.

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.