2.1.2019. 13:51
0
Veliki Grant Hill nahvalio Jusufa Nurkića: Ako Nurkić nastavi ovako, Portland ima ozbiljne šanse u Playoffu
Portland je nakon produžetaka pobijedio sinoć Sacramento sa 113:108, a sjajnu partiju odigrao je Jusuf Nurkić.

Piše: Haris Ahbabović

Nurk je u utakmici karijere u NBA ligi upisao 24 poena, čak 23 skoka, a tome je dodao sedam asistencija, te po pet ukradenih lopti i blokada.

Lillard je ubacio 25 koševa. Buddy Hield je bio najbolji kod Sacramenta sa 27 poena.

Nurkić je tako ostvario najbolji 5x5 učinak u NBA ligi (najmanje 5 poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada).

Jusuf je postao prvi čovjek u NBA ligi koji je u jednoj utakmici imao više od 20 poena, više od 20 skokova, te pet ili više asistencija, blokada i ukradenih lopti.

To se u historiji, otkad se broje parametri, dogodilo samo 20 puta do sada, a taj podvig ostvarilo je prije Nurkića 13 igrača. 

Inače, najbolju 5x5 utakmicu do sada napravio je Julius Earving koji je 1976. ostvario 31 poen, 19 skokova te po 5 asistencija, ukradenih lopti i blokada, a Jusuf Nurkić je prvi koji je 5x5 ostvario sa 20 i više poena i skokova.

"Nurkić je totalno bio uključen i u napade i u odbranu. Bacao se po parketu da uhvati loptu, nije se samo valjao. I onda je imao ključne blokade pred sami kraj utakmice. Ta statistika na kraju utakmice je impresivna", rekla je NBA legenda Grant Hill.

"Nurkić imao mogućnost da bude jedan od najbitnijih ljudi u Portlandu, ali mora da nastavi sa sličnim igrama. Nurkić je odlično igrao odbranu u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, a sve je napravio bez faula. Ako Nurkić nastavi ovako, Portland ima ozbiljne šanse u Playoffu", rekao je Hill.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.