3.1.2019. 17:14
0
LeBron James za sebe rekao da je "najveći košarkaš ikada", NBA legende osule paljbu po Jamesu
LeBron James je rekao da ono što je on napravio sa Clevelandom, kada je osvojio NBA titulu pored Golden Statea, razlog da sebe nazove "najboljim košarkašem ikada".

Piše: Haris Ahbabović

Naime, Cavsi su te 2016. godine gubili 3:1 u finalu od Warriorsa, ali su onda dobili tri utakmice zaredom i osvojili titulu. Cavse je do te titule vodio upravo LeBron James.

"Zastao sam nakon titule i pomislio da me upravo ovo što sam uspio učinilo najvećim igračem svih vremena", rekao je LBJ.

NBA legende su odmah napale LeBrona zbog te izjave. Kevin McHale ga je optužio da je arogantan: 

"To što je izjavio pokazuje nepoštovanje prema Billu Russellu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Michaelu Jordanu, Larryju Birdu i Magicu Johnsonu. Ne govoriš takve stvari o sebi. Pustiš da drugi to kažu o tebi ako to misle. To što je LeBron napravio je znak nepoštovanja prema igračima koji su došli prije njega i koji su bili veliki, veliki igrači. Ne može se raditi ono što je on napravio, uspoređivati različite ere. Ne sviđa mi se ono što je rekao", rekao je nekadašnji igrač Bostona.

"Kako bi se neko mogao smatrati velikim ili jednim od najvećih, nužno mora biti i ponizan. Nikada nisam čuo da je Michael Jordan sam za sebe rekao da je najveći svih vremena, iako možda misli to. Jednostavno ne govoriš tako nešto sam za sebe", rekao je Isaiah Thomas, bivši košarkaš Detroita.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.