15.2.2019. 17:18
1
Nakon povrede Anthonyja Davisa, Luka Dončić bi ipak mogao nastupiti na All Star meču
Košarkaš New Orleans Pelicansa Anthony Davis na meču protiv Oklahome doživio je povredu i morat će ići na magnetnu rezonancu, poslije čega bi trebalo biti poznato hoće li biti u stanju nastupiti za tim LeBrona Jamesa, koji je birao Davisa na žrijebu za All Star.

Ukoliko Davis bude spriječen da nastupi na ovom prestižnom meču, njegovo mjesto bi mogao zauzeti Luka Dončić, koji je od navijača imao najviše glasova poslije LeBrona Jamesa.

Dončić je dobio znatno manje glasova novinara, igrača i trenera, pa je na kraju završio prvi ispod crte, što, sudeći prema njegovoj reakciji kada mu je to saopćeno, nije očekivao. 

Ipak, Dončić ni sada nije siguran kao učesnik, jer su mu konkurenti, prema pisanju američkih medija, Derick Rose i Rudy Gobert. 

Ukoliko gledamo njihov i učinak Luke Dončića, kao i glasove koje je dobio od navijača, jasno je da je on prvi favorit da uskoči kao zamjena, ukoliko se utvrdi da Davis neće biti u stanju nastupiti.

Dončić će svakako biti na All Star vikendu u Charlotteu, jer će igrati u meču "Zvijezda u usponu", gdje brani boje tima svijeta. Također, slovenski košarkaš nastupit će i u takmičenju u vještinama. A ukoliko upadne kao rezerva i na All Star meču, bit će to kompletiran radni vikend za fantastičnog Slovenca. 

All Star NBA vikend održava se u Charlotteu od 15. do 17. februara. All Star meč zakazan je za noć između nedjelje i ponedjeljka od 2 poslije ponoći, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.