21.8.2019. 18:05
0
Gregg Popovich je ovu reprezentaciju izdvojio kao favorita iz sjenke
Selektor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Gregg Popovich izdvojio je Australiju kao favorita iz sjenke na predstojećem Mundobasketu.

Amerikanci će imati priliku da se lično uvjere u kvalitet “kengura”, pošto će dvije selekcije u subotu odigrati prijateljsku utakmicu.

“Australija je veoma, veoma opasna. Oni su jedan od timova koji mogu da osvoje turnir. Ne kažem to tek tako ili zato što sam sada u Australiji, nego jer je to činjenica”, rekao je Popovič i dodao:

“Oni su favoriti iz sjenke, da se tako izrazim. Već godinama su blizu velikog uspjeha, veoma su gladni i veoma talentovani. Njihova fizička sprema i čvrstina nisu pod znakom pitanja i mislim da će biti u konkurenciji za titulu”.

Australija je na Olimpijskim igrama u Riju dogurala do polufinala, gdje je ubjedljivo izgubila od Srbije. U meču za treće mjesto poraženi su od Španije 89:88, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.