24.10.2019. 18:32
0
Navijači priredili ovacije Nurkiću: Naš as otkrio kako se osjeća i kako teče proces oporavka
Bosanskohercegovački košarkaški as Jusuf Nurkić još se neće vratiti na parket u zvaničnim mečevima, ali su mu navijači Portland trejl blejzersa priredili fantastičan doček na otvaranju nove NBA sezone u klupskoj dvorani, Moda centru.

Blejzersi su sezonu počeli susretom protiv Denver nagetsa (100:108), a navijači su na predstavljanju igrača ovacijama dočekali našeg centra nakon što je spiker prozvao njegovo ime.

Inače, 25-godišnjak iz Živinica, koji je nakon teške povrede noge u martu podvrgnut operaciji, uoči početka sezone u razgovoru za američke medije otkrio je kako se osjeća i kako prolazi proces oporavka.

- Proces rehabilitacije ide odlično, samo pravim male korake. Osjećam se sjajno. Posljednjih šest mjeseci nemam bolove, sve ide glatko. Sad moram čekati. Jedino što je potrebno je vrijeme. Da bi sve zacijelilo potrebno je vrijeme - rekao je Nurkić i dodao da slijedi upute ljekara i da je to prihvatio kao dio posla.

Nurkić već nekoliko mjeseci intenztivno vježba kao dio procesa oporavka, a sada je izjavio da radi i košarkaške treninge. 

- To je naredna faza, vratiti košarkaške pokrete i naviknuti se na njih, kao kada dijete pravi prve korake. Sve za sada ide sjajno i pokušavam to zadržati - rekao je Nurkić.

Košarkaš kojem je u NBA nadimak Bosanska zvijer do povrede u martu igrao je najbolju sezonu u najjačoj svjetskoj ligi. S prosjekom od 15,6 poena, 10,4 skoka, 3,2 asistencije i 1,4 blokade u 72 susreta Jusuf se svrstao među vodeće NBA centre prošle sezone.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.