8.2.2020. 18:33
0
"Wade i LeBron su pokušavali ubiti jedan drugoga, nikad ih na treningu nismo stavljali u iste timove"
Nekadašnji pomoćni trener Miami Heata, David Fizdale, ispričao je priču o LeBronu Jamesu i Dwyaneu Wadeu i njihovim svađama u prvim danima Miami Heata sa novom superstar ekipom.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Miami je, na čelu sa trenerom Spoelstrom, osvojio dvije NBA titule 2012. i 2013. godine, ali su 2011. godine izgubili finale od Dallasa, te 2014. godine finale od San Antonija.

"Kada smo shvatili da više nema mjesta za zezanje, počeli smo da vježbamo žestoko. U trening kampu smo radili samo na odbrani, uopće nismo vježbali napad. Vježbali smo u trening kampu koji se nalazio u sklopu vojne kasarne. Udonis Haslem i Chris Bosh su pokušavali ubiti jedan drugoga, isto su radili Wade i LeBron. Nikad ih nismo stavljali u iste timove. Svaki dan je bio kao rat, a samo smo radili na odbrani. Živjeli smo u nekoj vojnoj bazi, bilo je predivno i taj kamp je razlog titula koje su uslijedile kasnije. Sve naše najbolje navike su nastale u toj bazi", rekao je David Fizdale.

Podsjećanja radi, nakon izgubljenog finala od Spursa 2014. godine, LeBron James je napustio Miami Heat i vratio se u Cleveland Cavse.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.