13.6.2020. 19:40
0
Irving pozvao na bojkot nastavka NBA sezone
- Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving, prema navodima više američkih medija, usprotivio se predloženom planu nastavka NBA sezone te je na video konferenciji na kojoj je sudjelovalo više od 80 košarkaša čak predložio bojkot ostatka sezone u znak prosvjeda protiv rasizma.

Na video konferenciji igrača nije sudjelovala najveća košarkaška zvijezda današnjice LeBron James, pa je u njegovu odsustvu glavnu riječ, izgleda, preuzeo njegov bivši suigrač iz Cleveland Cavaliersa Irving s kojim je 2016. godine osvojio naslov NBA prvaka.

"Ja sam protiv odlaska u Orlando. Tu mi nešto smrdi... Protiv sam sustavnog rasizma i spreman sam se odreći svega što imam za društvene reforme", citiran je Irving na internetskoj stranici theathletic.com.

Reporter stranice yahoo.com ipak je napisao kako je Irving dodao da će podržati igrače ukoliko ipak odluče nastaviti sezonu prema planu vodstva lige prema kojemu će se 22 momčadi okupiti u Disney Worldu i na jednom mjestu odigrati ostatak ligaškog dijela sezone i čitavo doigravanje.

Video konferencija igrača trajala je oko dva sata, no glavna tema nisu bili uvjeti koje će igrače dočekati u Orlandu već poziv na reforme u društvu.

"Iako su igrači apsolutno zabrinuti zbog covida i tema o njihovoj zaštiti je bila vitalni dio razgovora, glavna je tema bila rasna nejednakost", objavio je Turner Sports, dok je cijenjeni ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski citirao neimenovanog, ali "vrlo cijenjenog" igrača koji mu je kazao:

"Kada jednom počnemo igrati košarku, glavna tema vijesti više neće biti sustavni rasizam nego što je tko učinio u utakmici protekle večeri. Ključni je trenutak da možemo našu igru stopiti s utjecajem na ono što se događa u našoj zajednici. Pitamo se međusobno: 'Gdje i kako možemo napraviti najveću promjenu?' Važan dio rasprave je bilo i mentalno zdravlje igrača i kako se nositi sa svime time".

Prema Bleacher Reportu, mnogi igrači ne žele nastaviti sezonu na jednom mjestu jer "žele veću slobodu kretanja".


(FENA)

Sport
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.