19.8.2020. 9:32
0
Nurkić i društvo savladali Lakerse, Jusuf izjednačio 19 godina star rekord
Portland je nastavio sa fantastičnim predstavama od restarta NBA lige i u prvom kolu doigravanja na Zapadu savladao Los Angeles Lakerse rezultatom 100:93.

Lillard je vodio Blazerse do trijumfa sa 34 poena i po pet skokova i asistencija dok je McCollum dodao 21 poen uz pet skokova. Naš Jusuf Nurkić je postigao 16 poena uz 15 skokova i tri asistencije dok je još dvocifren bio Anthony sa 11 poena, deset skokova i pet asistencija.

Naš centar je imao double double u prvoj četvrtini čime je izjednačio rekord Shaquille O'Neala 2001. godine koji je dosad bio prvi i jedini igrač u NBA koji je u play offu ostvario double double, ali u prvoj četvrtini.

Kod Jezeraša Davis je bio najbolji sa 28 poena i 11 skokova dok je James imao triple double. Postigao je 23 poena, 17 skokova i 16 asistencija. Kuzma je susret završio sa 14 poena i osam skokova dok je još dvocifren bio Green sa deset poena i dva skoka, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.