27.11.2020. 21:06
0
Hrvatska slavila u Istanbulu i došla na korak do Eurobasketa
Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila (79:62) je Tursku u Istanbulu, u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. Ovom pobjedom Hrvatska je s tri pobjede na vrhu grupe i na korak do teoretskog osiguranja plasmana na završni turnir Eurobasketa 2022.

Na drugom mjestu je Nizozemska s učinkom 2-1. Treća je Švedska sa 1-2, a Turska je zadnja sa 0-3.

Hrvatsku su do uvjerljive pobjede nad domaćinom mini-turnira, uz sjajno odigrano prvo poluvrijeme, predvodili Miro Bilan sa 30 koševa i 12 skokova te Željko Šakić sa 17 poena, pet skokova i dvije blokade. Roko Rogić je ubacio 12 koševa, a Filip Krušlin devet uz četiri asistencije.

Kod Turaka su najbolji bili Melih Mahmutoglu sa 14 koševa i Shane Larkin sa 12 poena i pet asistencija.

- Napravili smo što smo željeli i dobili utakmicu. Ovo je prava ekipa koja uživa u vremenu provedenom zajedno, uživa trenirajući zajedno i to se vidi, zato tako igramo. Prva četvrtina iz snova, prvo poluvrijeme jako dobro. Na nekim stvarima trebamo još poraditi, biti još bolji, prvenstveno na obrambenom skoku. Moramo bolje zagrađivati. Tu se moraju uključiti vanjski igrači, tu ima prostora za napredak. Ali jako sam zadovoljan i sretan i čestitam momcima na stvarno odličnoj izvedbi, rekao je selektor Hrvatske Veljko Mršić.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.