20.2.2021. 17:39
0
Ubjedljiva pobjeda košarkaša BiH nad Grčkom za prvo mjesto u grupi
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u petom kolu kvalifikacija za Eurobasket danas u Rigi pobijedila selekciju Grčke sa 84:69 (26:18, 23:19, 15:14, 20:18).
Danas su odigrane su četiri utakmice 22. kola njemačke Bundeslige, a najzanimljivije je bilo u duelu Eintrachta i Bayerna u Frankfurtu, gdje je domaćin slavio s 2:1.

Izabranici selektora Vedrana Bosnića, koji su ranije izborili plasman na EP, četvrtom pobjedom u kvalifikacijama osigurali su prvo mjesto u grupi H kolo prije kraja.

Susret nije imao rezultatski značaj s obzirom na to da su obje selekcije izborile učešće na smotri najboljih evropskih selekcija. Uprkos tome, košarkaši BiH odigrali su maksimalno angažovano i od početka nametnuli svoj tempo igre te na kraju slavili ubjedljivu pobjedu. Grci su u nekoliko navrata iskoristili opuštenost u redovima bh. tima i smanjili zaostatak, ali ni u jednom trenutku nisu ozbiljnije ugrozili vodstvo reprezentacije BiH. 

Najefikasniji u selekciji BiH bili su Emir Sulejmanović sa 23 i Kenan Kamenjaš sa 16 poena, a kod Grčke Vassilis Kavvadas sa 16 i Dimitrios Katsivelis sa 12 poena. 

U posljednjem kolu košarkaši BiH u ponedjeljak u Rigi igraju protiv Bugarske.


(FENA)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.