2.5.2021. 8:32
0
"Bio je to tim u kojem sam ja bio glavni igrač, ali je Kobe želio da to bude on. Trejdovali su me zbog svađe sa Kobejem"
Legendarni NBA centar Shaquile O'Neal je u podkastu All the Smoke govorio o svojoj eri u Los Angeles Lakersima, ali i igranju sa Kobejem Bryantom.

Piše: H. Ahbabović

Shaq i Kobe su osvojili tri titule zaredom u Lakersima, ali je Shaq trejdovan u Miami Heat nakon poraza u finalu NBA lige 2004. godine od Detroit Pistonsa.

 - Osvojili bismo sedam titula. Razlog zbog kojeg sam ja trejdovan nije bila svađa sa Kobejem. Ja sam otišao jer je uprava insistirala da prihvatim manje novca. Ja to nisam želio da prihvatim, a imao sam novac. Trebalo je da kažem: "Dovoljno sam uzdigao ovaj tim, sada je to tvoj tim, Kobe. On je sve želio odmah - izjavio je Shaq.

Dodao je da žali jer nije imao više takta.

- Bio je to tim u kojem sam ja bio glavni igrač, a on je želio glavnu ulogu. Ja sam vidio nešto u njemu. Sada želim da sam imao više takta. Ego se ispriječio. Dogodile su se mnoge stvari koje su mogle da se izbjegnu. Vjerovatno je to bila i moja krivica - rekao je legendarni centar.

Shaq je kasnije u Miamiju, sa Wadeom, osvojio još jednu titulu, dok je Kobe ostao u Lakersima do kraja karijere i osvojio još dvije NBA titule.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.