4.7.2021. 22:09
1
Reprezentacija Slovenije prvi put od svoje samostalnosti izborila nastup na OI
Aktualni europski košarkaški prvak, reprezentacija Slovenije po prvi je put od svoje samostalnosti izborila nastup na Olimpijskim igrama, Slovenci su u finalu kvalifikacijskog turnira u Kaunasu svladali domaćine Litvance sa 96-85 (28-24, 24-28, 28-17, 16-16).

Briljirao je Luka Dončić koji je predvodio Sloveniju sa 31 košem, 13 asistencija i 11 skokova, a već na do poluvremena je imao 21 ubačaj, šest skokova i pet asistencija. U ključnoj trećoj četvrtini Slovenci su postigli čak šest trica, od toga tri Vlatko Čančar, za bijeg na 80-69, početkom četvrte četvrtine bilo je i najvećih 16 razlike (85-69) i susret je bio odlučen.

Čančar se na kraju zaustavio na 18 poena, od toga 16 u drugom poluvremenu, a 16 je postigao i Jaka Blažič, dok Litvi sedmi uzastopni nastup na OI nisu uspjeli osigurati Mantas Kalnietis, Jonas Valančiunas i Arnas Butkevičius koji su postigli po 14 pogodaka.

Slovenija će na skorašnjim Igrama u tokiju (23. srpnja – 8. kolovoza) igrati u skupini C s domaćinom Japanom, Argentinom i Španijom, prenosi N1.


(Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.