12.10.2021. 20:15
0
Brooklyn Netsi izbacili jednu od najvećih zvijezda lige dok se ne vakciniše
Zvijezda NBA lige Kyrie Irving neće smjeti igrati niti trenirati s Brooklyn Netsima sve dok se ne vakciniše protiv covid-19, objavio je klub.

Irving je jedan od najpoznatijih NBA igrača koji se protive vakcinisanju. NBA neće tjerati igrače da se vakcinišu protiv Covida-19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA ekipe, New York Knickse, Booklyn Netse i Golden State Warriorse. Što znači da će nevakcinisani igrači domaćih ekipa u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu mečeva u osnovnom dijelu sezone.

"S obzirom na prirodu situacije i nakon temeljitog razmatranja, odlučili smo da Kyrie Irving neće igrati ili vježbati s ekipom sve dok ne ispuni uvjete za punopravno sudjelovanje," poručio je generalni direktor Netsa Sean Marks.

"Kyrie je donio odluku, a mi poštujemo njegovo pravo na izbor. Međutim, njegov ga izbor ograničava da bude stalni član ekipe i nećemo dopustiti nikome da djelomično sudjeluje. Naši ciljevi za sezonu se nisu promijenili, a za postizanje tih ciljeva svaki član naše organizacije mora ići u istom smjeru," dodao je Marks.

Irving bi ove godine trebao zaraditi 34.9 miliona američkih dolara, međutim zaradit će daleko manje ako ostane pri svom stavu da se neće vakcinisati protiv virusa COVID-19.

Irving, sedmostruki All-Star, prošle je sezone upisao 54 nastupa za Netse u regularnoj sezoni uz prosjek od 26.9 koševa, 6.0 asistencija i 4.8 skokova.

U 582 utakmice u karijeri s Cleveland Cavaliersima (2011-17), Boston Celticsima (2017-19) I Netsima, ima prosjek od 22.8 poena, 5.7 asistencija i 3.8 skokova.

Prema dostupnim podacima oko 90 posto igrača u NBA ligi je primilo vakcinu, prenosi Hina.

(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.