2.11.2021. 20:02
0
"Bomba" iz Amerike: Pippen optužio Jordana da je namjerno ponižavao saigrače i da je u potpunosti kontrolisao snimanje filma "Last Dance"
Legendarni Scottie Pippen kritikovao je Netflixov dokumentarac "Last Dance"o posljednjoj šampionskoj sezoni Chicago Bullsa.

On se također obrušio i na svog nekadašnjeg saigrača i prijatelja, Michaela Jordana.

- Posljednje dvije epizode emitirane su 17. maja. Kao i prethodnih osam veličale su Jordana, a meni i mojim ponosnim saigračima nisu odavale počast. Veliki dio krivnje zbog toga je na Michaelu. Producenti su mu omogućili završnu kontrolu inače dokumentarac ne bi bio niti objavljen. On je bio glavni, bio je redatelj - napisao je Pippen, te dodao:

- Jordan je bio odlučan u namjeri da dokaže ovoj generaciji navijača da je bio veći od života tokom karijere i da je i dalje veći od LeBrona Jamesa, igrača za kojeg ljudi govore da je jednak njemu, ako ne i bolji. Zato je pokazao svoju priču.

- Svaka epizoda bila je ista. Mike na pijedestalu, saigrači na drugom mjestu, manji, kao i za vrijeme njegove karijere. Svake smo sezone dobivali malo pohvala ili ih uopće nismo dobivali za pobjede, ali jako nas se kritikovalo kada bismo izgubili. Jordan je mogao gađati 6/24, imati pet izgubljenih lopti, a u očima medija i publike koji su ga voljeli i dalje je bio Jordan koji ne griješi - tvrdi Pippen, te nastavlja:

- Razgovarao sam s brojnim saigračima koji su se ovim dokumentarcem osjetili omalovaženi poput mene. Kako se Mike samo usudio tretirati nas tako nakon svega što smo napravili za njega i njegov dragocjeni brend? 

- Da sve bude gore, Jordan je za ulogu u dokumentarcu dobio 10 miliona dolara, a moji saigrači i ja nismo dobili ništa. Samo još jedan podsjetnik na poredak iz starih dana - rekao je Pippen.

(H. Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.