6.12.2021. 21:04
0
Josip Pandža napušta klupu košarkaša zeničkog Čelika
Košarkaši zeničkog Čelika danas su, po informacijama iz tog kluba, ostali bez trenera Josipa Pandže.

Vjerovatno će klub napustiti i kapiten Milivoje Božović te Haris Ćurevac, mada bi lista odlazaka mogla biti i duža. Zeničani su ove sezone suočeni s krizom rezultata, jer su s omjerom 1-5 na diobi zadnjeg mjesta, ali i finansijskom krizom.

Zbog toga su se trener Pandža, njegov stručni štab i igrači, u petak navečer navijačima obratili i zvaničnim saopćenjem za javnost. U tom su saopćenju naveli kako treneri ove sezone nisu dobili nijednu te da su igrači dobili samo jednu plaću.  Klupsko vodstvo danas je isplatilo još jednu plaću, ali očito je, nakon subotnjeg poraza na domaćem terenu od trebinjskog Leotara (66:79), kulminiralo nezadovoljstvo.


Trener Pandža nije večeras bio dostupan za izjave, dok je predsjednik kluba Goran Bulajić najavio da će tek sutra iznijeti zvaničan stav tog kluba.


(FENA/  Amer Mujezinović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.