15.12.2021. 9:13
0
Pobjede Sparsa, Širokog i Borca u petom kolu ABA 2 lige
Košarkaši Sparsa pobijedili su sinoć na Ilidži ekipu Sutjeske sa 86:79, u susretu petog kola ABA 2 lige.

Domaćin ovog mini turnira je Sarajevo, a susreti se igraju u dvorani hotela Hills na Ilidži.

Sparsi su uspjeli doći do treće pobjede u regionalnom takmičenju u triler završnici meča, nakon 39. minuta izjednačene igre. U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 79:79, a tada je uslijedila serija Sparsa 7:0 što je odlučilo pitanje pobjednika. Vrbica je pogodio trojku, a nakon promašenog šuta Spasojevića, Hasandić je postigao četiri poena za pobjedu Sparsa 86:79.

Najefikasniji kod Sparsa bili su Abell sa 20, Hasandić sa 18 i Vrbica sa 17 poena, a kod Sutjeske Tomašević sa 22 i Spasojević s 18 poena. 

I ostala dva predstavnika BiH ostvarila su pobjede u petom kolu. Široki je još u ponedjeljak savladao Pelister sa 83:82, a isti dan je Borac savladao Rogašku sa 89:87. 

Borac je vodeći na tabeli s maksimalnim učinkom iz pet kola, dok su Spars i Široki na omjeru 3-2.

Turnir na Ilidži nastavlja se danas kada Borac igra meč šestog kola s Pelisterom, dok se Široki sastaje s ekipom Vrijednosnice Osijek. Sparsi naredni meč igraju u četvrtak protiv MZT Skopja. 


(Fena/Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.