19.2.2022. 19:34
0
Igokea prvi finalist Kupa "Mirza Delibašić"
Košarkaši Igokee plasirali su se u finale Kupa "Mirza Delibašić".

Igokea je u prvom polufinalnom susretu završnog turnira Kupa BiH u Banjoj Luci pobijedila tuzlansku Slobodu sa 88:78 (23:20, 21:13, 21:12, 23:33).

Najefikasniji kod Igokee bili su Deshawn Stephens s 18 poena i Dalibor Ilić sa "double-double" učinom od 15 poena i 13 skokova, dok su najbolji u redovima Slobode bili Ibrahim Durmo i Đorđe Lelić sa po 16 poena.

U drugom polufinalnom meču od 20 sati igraju Borac i Široki.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 20 sati.

Susreti se igraju u dvorani Borik, a titulu brani Igokea koja u svojim vitrinama ima osam pehara za najbolju ekipu u Kupu BiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.