6.5.2022. 12:42
0
Stanić: Nismo bez šansi, ali Igokea je favorit
Košarkaši Sparsa iz Sarajeva večeras u Laktašima protiv Igokee igraju utakmicu 2. kola Lige za prvaka BiH.

Sparsi su u prvom meču ostvarili pobjedu protiv tuzlanske Slobode rezultatom 84:82, a sad ih očekuje težak ispit protiv prvog favorita takmičenja i učesnika regionalne ABA lige. 

Kako je kazao trener Sparsa Srđan Stanić, njegovi košarkaši će dati svoj maksimum u večerašnjem meču, ali ulogu favorta prepustio je Igokei. 

- Igramo s ekipom koja je redovni učenik playoffa domaćeg prvensta i koja igra ozbiljnu ulogu u ABA ligi. Odlična su ekipa i mi ćemo pokušati da odigramo najbolje što možemo, te damo svoj maksimum. Sigurno je da nismo bez šansi, ali uloga favorita je na strani Igokee - rekao je Stanić u izjavi za Fenu. 

Nagašava da ekipa Sparsa mora razmišljati i o umoru igrača, s obzirom na težak meč protiv Slobode prije dva dana. 

- Igramo u ritmu srijeda - subota pa moramo da sačuvamo igrače od povreda i da ih održimo svježim - dodao je trener Sparsa. 

Utakmica 2. kola Lige za prva na rasporedu je večeras u 19 sati u Laktašima. U trećem kolu Sparsi će odmjeriti snage sa Borcem iz Banje Luke. 

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.