29.8.2022. 18:08
1
Pogledajte kako je Nurkić doslovice "isfurao" NiP-ovce nakon pobjede BiH protiv Francuske: Muzur u čudu gledao, Zvizdić ga tapšao..
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci, ostvarila je u subotu spektakularnu pobjedu protiv velike Francuske u grotlu Skenderije.

Na skoro do kraja ispunjenim tribinama dvorane Skenderija,  kako to obično biva pred velike i atraktivne mečeve, viđen je veliki broj ljudi iz javnog, ali i političkog života naše države. 

Nakon utakmice je viđena zanimljiva situacija kada je jedan od najboljih pojedinaca na meču, Jusuf Nurkić žargonski rečeno "isfurao" članove stranke Narod i Pravda, Elmedina Konakovića, Nermina Muzura i Denisa Zvizdića.

Kako se može vidjeti na snimku, Nurkić se prvo pozdravio sa ministrom sporta i kulture u Vladi Kantona Sarajevo Samirom Avdićem, da bi nakon toga doslovice samo prošao pored Zvizdića, Muzura i Konakovića koji su ga pogledom ispratili.

Iz kojeg razloga je to učinio centar Portland Trail Blazersa, nije poznato, ali je malo vjerovatno da ih nije prepoznao, barem predsjednika NiP-a s kojim je prije nekoliko godina imao sukob preko društvenih mreža.

Sukob na relaciji Konaković-Nurkić

Sve je počelo kada je Nurkić na BHRT-u spomenuo Konakovića. 

"U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokašao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba Bosna je bio Dino Konaković, i on je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to", rekao je tada Nurkić. 

"Hoće Juka (Jusuf Nurkić op.a.) da kaže da je u KK Bosni odlučivao predsjednik ko će od igrača igrati. Neni Markoviću, Zdovcu, Bajramoviću da neko bira igrače? Samiru Avdiću sportskom direktoru? Precjenjujete me realno", odgovorio je Konaković. 

Nakon toga su se nizali komentari da bi u jednom Konaković kazao da je notorna laž da je Nurkića menadžer ponudio Bosni.

"Nikada u KK Bosna niko osim trenera nije odlučivao ko je dobar, a ko ne. Nurkića menadžer nikada nije ni ponudio Bosni, to je notorna laž. Taj menadžer je iz BiH u Sloveniju u tom periodu odveo mnogo igrača, Nurkić je jedan od njih", kazao je Konaković.

Nakon velikog broja komentara, Nurkić nije dužan ostao pa mu je odgovorio putem dva storyja. 

"Dino il' Dinokio, više nije važno. Al' jedno je jasno, oko njega sve je lažno. Ja sam ipak zahvalan za sva omalovažavanja jer su me napravili boljim čovjekom i vrhunskim sportistom", napisao je Nurkić.



Posvećivao stihove i rime Ivani Marić..

Nakon što se početkom marta prošle godine pojavila informacija da Naša stranka poziciju dogradonačelnika nudi političkoj analitičarki Ivani Marić, Nurkić je na svom Facebooku dao zanimljiv komentar o ovom prijedlogu.

"Čudan vakat dođe, politika kad stisne, došlo vrijeme da uhljebimo analitičare nezavisne. Ivana, naša srećo, ne bi ti u vlast, ni kad bi te neko nazor u nju meć'o. Ne bi ona od vlast da se grebe, al ne može da odoli onoj 'lezi da te jedem hljebe'. Analitičarka naša, bježi ko đavo od partijskog stiska, al joj državna plaća ipak mnogo bliska. A narod ko šljivi, nek u dijaspori traži spas, nemamo svi Našu stranku da ona misli na sve nas", napisao je tada Nurkić.

(A. Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.