7.9.2022. 21:40
0
Slovenija bolja od Francuske, Dončić briljirao unatoč povredi
Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je Francusku rezultatom 88:82 i pobjedom okončala grupnu fazu Eurobasketa.

Utakmica je bila u egalu svojim većim dijelom, ali su Slovenci ti koji su igrali sigurnije, naročito u posljednjoj četvrtini, kada su košarkaši Francuske u potpunosti izgubili koncentraciju i sa nekoliko izgubljenih lopti i dozvoljenih kontranapada omogućili Sloveniji da na kraju slavi rezultatom 88:82, pipe N1. 

Monstruozno večer imao je Luka Dončić, koji je ubacio 47 poena, uhvatio sedam skokova i pet puta asistirao, unatoč povredi. Pratio ga je Goran Dragić sa 14 ubačaja i po četiri skoka i asistencije.

U redovima Francuske najbolji je bio Rudy Gobert sa 19 poena i osam skokova, te Thomas Heurtel, koji je ubilježio double-double sa 10 poena i 10 asistencija.

Slovenija je tako grupnu fazu završila na prvom mjestu grupe B sa četiri pobjede, a jedini poraz im je nanijela reprezentacija Bosne i Hercegovine, navodi N1.  



(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.