8.9.2022. 9:36
2
Burna reakcija medija iz Srbije nakon Nurkićeve izjave: Zamjerili mu jer nije spomenuo Srbe. Evo šta je kazao bh. centar
Jusuf Nurkić, centar Portlanda, rekao je da je rezultat košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Eurobasketu impozantan, s obzirom na turbulencije i nikakve uvjete tokom priprema.

Na konstataciju da je ovo dobar temelj za budućnost, Nurkić je kazao:

- Da počnem prvenstveno od nacionalnih saveza. Kakve su nam pripreme, da li imamo ljude koji vode to, dobijamo li trenera deset dana ranije. Puno toga je prije sporta. Sport je najlakši, kao što vidite, ko god izađe daje maksimum, usudio bih se reći i više od maksimuma - smatra Nurkić.

Na pitanje koliko Nurkić svojim utjecajem može urediti stanje u KSBiH, košarkaš je odgovorio:

- Znate kako kod nas funkcioniše. Imamo tri Bosanca, tri Hercegovca, trojicu, kako god hoćete ih nazovite - počeo je Nurkić.



Njegovu izjavu mediji u Srbiji nazvali su sramotnom, jer nije spomenuo Srbe!?

- Dajte meni predsjednika Saveza, direktora, Upravni odbor i Bosna i Hercegovina neće imati problema s pripremama, hotelima, hranom, niti bilo čim. Spreman sam da preuzmem sve funkcije, ako je do mene - zaključio je Nurkić.



(A. Balićevac)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.