24.9.2022. 11:36
1
Bh. košarkašice daleko od druge faze Svjetskog prvenstva: Novi katastrofalan poraz “Zmajica”
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je treći dan zaredom nastupila na Svjetskom prvenstvu u Australiji (10 sati po našem vremenu, 18 po lokalnom).

Nakon dva uzastopna poraza (Portoriko 58:82, Kina 51:98), igračice selektora Gorana Loje nalazile su se pred imperativom pobjede protiv Južne Koreje.

“Zmajice” bi sa dva boda sačuvale barem teoretske šanse da nakon toga, u posljednja dva kola, izbore jednu od prve četiri pozicije u grupi A koje vode u nokaut fazu Svjetskog prvenstva u Sydneyu.

No, pretrpjeli smo novi nokaut, nakon na papiru, najlakšeg rivala u strašnoj jakoj grupi, Koreja nas je razbila sa čak 33 poena razlike (99:66)!

U prvom meču trećeg kola grupa A igran je duel Sjedinjene Američke Države – Kina (77:63), dok od 12.30 sati igraju Belgija – Portoriko.

Poredak grupe A: SAD 6 bodova, Kina 5, Južna Koreja 4, Belgija 3, Portoriko 3, BiH 3.

Raspored 4. kola (26. septembar): BiH – Belgija (3.30 sati), Južna Koreja – SAD (6.00), Kina – Portoriko (9.30).

(A. Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.