29.10.2022. 9:53
1
NBA: Fantastično izdanje Nurkića u pobjedi Portlanda
Portland Trail Blazersi pobijedili su Houston Rocketse 125:111 i upisali petu pobjedu sezone. Jusuf Nurkić i Anfernee Simons kombinovano su postigli 57 poena i vodili Trail Blazerse do trijumfa.

Bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić odigrao je najbolju utakmicu sezone. Dominantni Bosnian Beast imao je šut iz igre 12 od 17 i za 32 minute na parketu ubacio je 27 poena, uhvatio 15 skokova, imao po jednu asistenciju i ukradenu loptu, tri blokade i četiri izgubljene lopte.

Damian Lillard pauzirao je ovaj meč zbog povrede, a najviše šuteva preuzeo je Anfernee Simons, koji je ubacio 30 poena (5 skokova i 7 asistencija). Grant je dodao 15, Sharpe 14 i Eubanks 10 poena.

Eric Gordon sa 18 ubačaja istakao se kod Rocketsa. Kevin Porter Jr. zaustavio se na 16, a Alperen Sengun završio je utakmicu sa 14 poena.

Ekipa Chuanceya Billupsa sada je lider Zapada sa omjerom 5-1, a Houston je 13. sa jednom pobjedom i pet poraza. Rocketsi naredni meč igraju u gostima kod Phoenixa 31. oktobra, a Blazersi 3. novembra dočekuju Memphis.

(A. Balićevac)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.