19.2.2023. 20:27
0
Košarkaši Igokee pobjednici Kupa Mirze Delibašica
Košarkaši Igokee pobjednici su Kupa Mirze Delibašića u košarci nakon što su rezultatom 76:49 savladali Široki Brijeg u finalu Final Foura u Sarajevu.

Igokea je bolje otvorila meč, i u prvim minutama stvorila osjetnu prednost, ali se Široki držao u utakmici prvenstveno poenima Knighta i Kraljevića. Prva dionica završena je rezultatom 21:16 za “Igose”.

Stao je šut ekipu iz Aleksandrovca početkom druge četvrtine, ali zbog dobre odbrane Igokea je održavala prednost i nije dozvoljavala Širokobriježanima da se isuviše približe, a kada je napad profunkcionisao Igokea je imala prednost od sedam poena, te se na odmor otišlo pri rezultatu 38:31.

Prelomna je bila treća četvrtina u kojoj je Igokea napravila veliku razliku, zbog kvaliteta kojeg je posjedovala na terenu te je treća dionica završena 59:42.

Do kraja su Aleksandrovčani uspjeli bez većih problema da kontrolišu meč, pa čak i da povećaju razliku na plus 27 poena, i krajnji rezultat glasio je 76:49.

Najefikasniji kod aktuelnog prvaka BiH bili su Nikola Marić, Stefan Đorđević, Haris Delalić i Nikola Tanasković sa po 10 poena, Nenad Nerandžić je ubacio devet, a po pogodak manje zabilježili su kapiten Marko Jošilo, Kosta Kondić i Dragan Milosavljević. Kod hercegovačkog tima prednjačio je Knight sa 14 koševa.

Tako je Igokea došla do svoje desetog Kupa Bosne i Hercegovine, po čemu su sada rekorderi u našoj državi.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.