15.7.2023. 10:27
0
Sjećate li se tuče u Madridu? Jedan od glavnih aktera postao saigrač Dončića
FOTO: SkySports
Bivši košarkaš Partizana Dante Exum predstavljen je u Dallas Mavericksima. Istovremeno, crno-bijeli su iskoristili priliku da se zahvale jednom od najvažnijih igrača u pohodu na Top 8 Eurolige i titulu ABA lige.

Australijanac se vratio u NBA posle dvije godine. Tada je nosio dres Cleveland Cavaliersa, a prethodno je bio član i Utah Jazza. Sada se nada da će treća biti sreća, tačnije da će ostaviti jači trag u najjačoj ligi svijeta. Sa Dallasom je potpisao dvogodišnji ugovor, a u prvoj sezoni ima garantovana tri miliona dolara, dok mu druga nije garantovana, prenosi N1.

Za sedam sezona u NBA Exum je prosječno bilježio 5.7 poena, 1.8 skokova i 2.1 asistencije po meču. Najbolji period mu je bio u Utah od 2016 – 2019. Tada je odigrao u tri sezone 122 utakmice, od čega čak 66 u sezoni 2016/17. U tom periodu bilježio je 7.5 poena po meču, 2.5 asistencije i blizu dva skoka po meču.

Treći angažman u NBA obezbijedio je zahvaljujući sjajnim igrama u Partizanu u sezoni za nama. Koliko je Partizan njemu pomogao, toliko su i crno-bijeli izvukli lijepe stvari od njega, i zahvalnost su pokazali svojom porukom.

Prošle sezone je u Euroligi beležio 10.4 poena, 2.4 skoka i 2.3 asistencije po meču.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.