27.8.2023. 13:01
0
Mundobasket: Njemačkoj pobjeda u neizvjesnoj završnici
U uzbudljivom finišu Nemačka stigla do velike pobjede protiv Australije - 85:82 (24:25, 25:19, 13:22, 23:16).

Kad je obavljen žrijeb za Mundobasket, jasno je bilo da će se za prvo mjesto u E grupi boriti Australija i Njemačka. Upravo je njihov međusobni duel bio izuzetno uzbudljiv, na kraju je slavila evropska selekcija.

Krenulo je odlično po Njemačku, koja je povela sa 8:0, nedugo potom imala je i dvocifrenu razliku (16:5). Ali, jasno je bilo da Australija ima dovoljno kvaliteta da uzvrati i to je učinila već do kraja prve četvrtine, kad je uspjela da preokrene (25:24).

U boljem ritmu su bili Nijemci u drugom kvartalu, ali nikako nisu uspijevali da se „odlijepe“. Doduše, ni pet poena viška koje su poneli na odmor nije bilo zanemarljivo (49:44).

I ponovo je Australija uzvratila, ponovo je odigrala sjajan finiš četvrtine, ovoga puta treće (66:62). Brzo su potom Dante Exum i drugovi tu razliku i prokockali, pa je uslijedio uzbudljiv finiš.

Pred ulazak u posljednji minut rivali su bili u egalu (81:81). Ipak, Schroder je pogodio dvojku, a potom su Australijanci ubacili samo jedno bacanje, pa su imali poen zaostatka (83:82).

Uslijedila je greška Schrodera, bar su to tako okarakterisale sudije i čini se da je tada Njemačka žestoko oštećena. Australija je dobila šansu da rješava utakmicu na 23,6 sekundi do kraja.

Ipak, pravda je ispravljena tako što je Australija izgubila loptu, a na pet sekundi prije kraja playmaker Njemačke je fauliran, ali kenguri nisu ispunili bonus. Poslije tajm-auta Maodo Lo je umakao odbrani rivala i položio je loptu u koš za konačan trijumf (85:82).

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.