29.8.2023. 12:36
0
Košarkaši Njemačke pobijedili Finsku na Svjetskom prvenstvu
Košarkaška reprezentacija Njemačke pobijedila je danas u Okinawi Finsku sa 101:75 (19:22, 28:17, 29:16, 25:20), u utakmici trećeg kola Grupe F na Svjetskom prvenstvu i ostvarila treću pobjedu.

Njemačku su predvodili Dennis Schröder i Isaac Bonga sa po 15 poena, Johannes Thiemann dodao je 13 poena, a Moritz "Mo" Wagner 12.

U ekipi Finske Olivier Nkamhoua bio je najefikasniji sa 14 poena, a Lauri Markkanen i Ilari Seppälä postigli su po 12.

Njemačka je sa sve tri pobjede kao prva u grupi prošla u drugu fazu, a Finska je sa sva tri poraza završila takmičenje.

U drugoj utakmici u toj grupi danas za prolaz dalje igraju Japan i Australija. Obje ekipe su do sada ostvarile po jednu pobjedu, prenosi Federalna.ba

(Mubina Lj.I.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.