27.1.2024. 9:44
0
Nestvarni Luka Dončić zabio čak 73 poena u pobjedi Dallasa nad Atlantom
Luka Dončić slovenački košarkaš postigao nestvarna 73 poena, što je rezultat dovoljan da uđe u Top 5 najefikasnijih partija svih vremena u NBA ligi.

Dončić je odigrao nevjerovatnu utakmicu u pobjedi svog Dallasa nad Atlantom rezultatom 148:143. Slovenac je na parketu proveo 44 minute i pored 73 poena, dodao je deset skokova i sedam asistencija.

Simbolično je što je Dončić ovaj rezultat ostvario na dan kada se obilježavala četvrta godišnjica od pogibije Kobeja Bryanta što je Lukinih 73 poena najbolji učinak nekog košarkaša još od januara 2006. godine kada je upravo Kobe postigao 81 poen protiv Toronta.

Dončić se sa svoja 73 poena protiv Atlante smjestio na četvrto mjesto vječne liste. 

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.